Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa. Se lasa sa creasca la cald cca. 15 minute.
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se adauga drojdia, se amesteca, apoi treptat se adauga 5 linguri ulei si restul de apa (apr. 110 ml). Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 45 minute.
Se scurge varza acra, ardeiul si sunca sau kaiserul se taie cubulete, iar cele 2 cepe se curata si se taie marunt.
Se caleste ceapa in 30 g unt topit, se adauga varza, ardeiul gras si sunca si se calesc impreuna 10 minute.
Se taie cuburi rosiile uscate, se curata si se taie marunt ceapa verde.Ambele se calesc in 2 linguri ulei.
Se incinge cuptorul la 200 C. Din aluat se intinde o foaie de o grosime de aprox. 5mm, cu care se tapeteaza o tava unsa in prealabil. Peste aluat se presare prima data umlutura de varza, apoi cea de rosii. Peste umpluturi se presare cascavalul ras.
Se bat ouale si se amesteca cu branza de vaci si smantana, se condimenteaza cu sare si piper. Aceasta compozitie se toarna peste tarta, se da la cuptor si se coace 30-40 minute.
Se poate servi atat cald, cat si dupa ce s-a racit, ca atare sau cu smantana.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii