autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu dovleac

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, - 220 g făină, - 200g margarină rece, - 60 mL lapte rece, - un praf de sare, , Umplutură, - 400g zahăr fin, - ½ linguriță de sare, - 2 lingurițe de praf de scorțișoară, - 1 linguriță ghimbir măcinat, - ½ linguriță cuișoare măcinate, - 4 ouă, - 700 grame de piure de dovleac, - 500 mL lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Într-un vas se omogenizează făina cu margarina cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele si se framântă cu lingura un aluat. (TIP – este foarte important ca toate ingredientele să fie reci). Se lasă aluatul la frigider pentru minim o oră. Se întinde aluatul între două hârtii de copt astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Se asează aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină (eu am folosit o formă de iena, dar puteți folosi forme din alte materiale). Cu o rolă de aluat se taie marginile, din care se pot coace diferite forme pentru a decora tarta.

Pentru a obține piure de dovleac se coace dovleacul la cuptor, apoi se pasează cu blenderul.
Zahărul (eu am folosit zahăr fin Mărgăritar) se amestecă cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Ouăle se amestecă bine cu telul. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă cu telul. Apoi se adaugă în ploaie zahărul, amestecând continuu cu telul. Se toarnă laptele și se omogenizează.
Umplutura (care este foarte lichidă, dar nu vă speriați, se va lega la cuptor) se toarnă peste aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 oC pentru 30 de minute (sau până când trece testul scobitorii).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi. Am cernut faina intr-un castron

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac si morcov

Tarta cu dovleac si morcov

-Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 220 g făină
  • - 200g margarină rece
  • - 60 mL lapte rece
  • - un praf de sare
  • Umplutură
  • - 400g zahăr fin
  • - ½ linguriță de sare
  • - 2 lingurițe de praf de scorțișoară
  • - 1 linguriță ghimbir măcinat
  • - ½ linguriță cuișoare măcinate
  • - 4 ouă
  • - 700 grame de piure de dovleac
  • - 500 mL lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

6 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tort Tiramisu