Ingrediente
Blat:, , 6 oua,, , un vf de sare,, , 9 ling.faina,, , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , Umplutura:, , 2 dovlecei,, , 4 oua intregi,, , 3 ling.faina,, , o leg. patrunjel,, , 2 frunze de telina,, , 200gr telemea
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare cu un vf de sare, galbenusurile se amesteca cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt doar jumatate din compozitie si se niveleaza cu o dosul lingurii. Presaram deasupra 100 gr. telemea, un dovlecel razuit si jumate din verdeata apoi turnam restul din compozitia de blat. S adauga dovlecelul taiat felii subtiri si restul de telemea rasa, iar deasupra se adauga 2 oua batute amestecata cu 3 linguri faina si se toarna peste telemea. Se bat 2 oua deasupra si se pune restul de verdeata. Se pune tava la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos (maxim 25 minute).