Tarta cu dovlecel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovlecel

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 100 ml apa
  • 4 g sare (asa zicea la reteta, eu am pus cam jumatate de lingurita de sare fina deoarece nu mai e asa sarata)
  • sos:
  • 250 ml frisca (am folosit smantana clasica)
  • 3 oua
  • putina sare
  • umplutura:
  • o ceapa mai mare
  • 2-3 dovlecei
  • 2-3 morcovi (eu am avut din gradina, sunt normali nu ca cei furajeri din supermarket)
  • marar tocat
  • cascaval
  • gris sau pesmet

Mod de preparare

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru umplutura

-ceapa se taie rondele

-dovleceii se curata de coaja, se taie rondele, se freaca cu putina sare si se lasa sa stea cam 20 de minute, timp in care lasa apa. Se scurg bine de apa lasata.

-morcovul se curata si se da pe razatoare

-se face sosul prin amestecare smantanei cu ouale batute intregi si sarea

-acuma e momentul sa scoateti aluatul din frigider, il puneti pe blatul infainat si-i dati o forma cat mai rotunda care sa se potriveasca formei de tarte (sau forma in care veti coace, tava normala sau ce o fi)

-se pune aluatul in tava si se inteapa cu furculita pe alocuri

-se presareaza pe fund cu gris sau pesmet (ca sa absoarba din sucul lasat de legume mai ales de la dovlecei)

-se pun rondelele de ceapa

-apoi rondelele de dovlecel

-urmeaza morcovul ras si mararul tocat

-se toarna sosul peste legume

-se da tarta la cuptorul incins la 180 grade Celsius cam 40 de minute, mai aruncati un ochi si voi

-cand este aproape gata, cam cu 5 minute inainte, se scoate si se pun deasupra cateva felii de cascaval.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise