Tarta cu frisca si capsune

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu frisca si capsune

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 2 pahare de faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr de unt rece
  • 10u
  • ptr frisca
  • 250 ml de smantana ptr frisca
  • 500 gr de capsune proaspete

Mod de preparare

La noi acum este sezonul capsunelor si am profitat de ocazie sa fac o tarta cu capsune.

Aluatul - In robotul de bucatarie se adauga faina, zaharul pudra si untul rece taiat cuburi si cu pulsuri se face un aluat sfaramicios, se adauga oul si se amesteca putin pana se formeaza aluatul - nu trebuie mult prelucrat ca sa nu se faca pasta. Se da la frigider ptr cel putin o ora dupa care se pune aluatul intre doua foi de pergament si se intinde pana la grosimea de 5mm. Se pune pe o tava de tarta si se inteapa cu furculita ca sa nu aiba aer si se coace la 180 de grade 20 de minute. Inainte de a-l da la copt se pune pe aluat o foaie de pergament si deasupra se pun boabe de fasole.

Crema - se bate spuma smantana pana devine o frisca tare, se poate adauga o parte din capsune in frisca dupa ce le-am zdrobit sau le putem taia in doua si acoperi intai tarta cu un strat de capsuni pe care presaram putin zahar pudra si deasupra punem frisca batuta la care am adaugat o lingura de zahar pudra si pe urma am ornat iar cu capsuni.

O tarta usoara si foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise