Tarta cu fructe

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe

Ingrediente

  • 2 oua +2 galbenusuri,
  • 120g faina,
  • 120g unt topit,
  • 50g amidon,
  • 350g mere curatate,
  • 150g caise uscate,
  • 120g zahar,
  • 15g ghimbir ras.

Mod de preparare

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina.

2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.

3. Caisele le punem la muiat in apa calda.

4. Amestecam untul topit cu zaharul farin pana devin o crema spumoasa (timp de 15 minute) adaugam unul cate unul ouale si respectiv galbenusurile, amestecand dupa fiecare, adaugam faina si amidonul amestecate in prealabil,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava de tarte unsa si tapetata cu faina.

Intre timp, amestecam merele taiate cuburi cu caisele de acum destul de insiropate,stoarse si taiate feliute,adaugam ghimbirul ras,amestecam totul si asezam peste compozitia din tava.

Pudram cu zahar si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35 minute, pudram cu zahar si introducem iarasi tarta in cuptor timp de 5 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise