Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

  • -375 ml lapte pentru blat si 350 ml pentru crema.
  • -un praf de sare
  • -100 gr gris
  • -3 oua
  • -1 lamaie
  • -50 gr unt
  • -125 gr zahar brun
  • -1 fiola esenta vanilie
  • -300 gr branza vaci
  • -50 gr faina
  • -1 lgt praf de copt
  • -500 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • -1 plic crema ole de capsuni
  • -coaja de portocale
  • -1 plic de gelatina transparenta daca se foloseste zeama rosie a fructelor si rosie daca se foloseste doar apa

Mod de preparare

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru.Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml)se pune pe foc mic si se da in fiert cu sare si se adauga grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde.Luata de pe foc mai amesteci in ea si lasi la racit.O poti amesteca dupa racire cu telul pentru a se uniformiza.Fructele de padure daca sunt inghetate se lasa cu cateva ore inainte la dezghetat intr-o strecuratoare.Untul moale se freaca cu zaharul, vanilia, coaja de la lamaie si putina coaja de portocala si se adauga treptat cate un ga;benus. Branza de vaci se bate separat cu zeama de la lamaie apoi se adauga grisul cu lapte racit treptat si se amesteca la mixer Se toarna peste branza amestecul de unt si se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt care a fost cernuta. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 40 min.Se lasa la racit. Deasupra blatului se pune crema de capsuni facuta cu cei 350ml lapte dupa instructiunile de pe plic apoi se aseaza frumos fructele peste si se face un jeleu din sucul de la fructe amestecat cu apa si zahar dupa instructiunile gelatinei rosii si se pune calda peste tarta uniform. Se tine la rece cateva ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise