Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250g-faina,
  • 1-ou,
  • 125g-unt(margarina),
  • 3-4linguri-apa.
  • Crema:
  • 3-plicuri- budinca de vanilie,
  • 1l-lapte,
  • 100g-zahar.
  • Glazura:
  • 500g-fructe de padure,
  • 100g-zahar,
  • 10g-gelatina(un plic).

Mod de preparare

Blatul;

Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul fiecaruia).

Crema;

Punem laptele la fiert cu zaharul,oprim putin pentru praful de budinca sa-l dilzovam.Cand a fiert laptele adaugam de budinca,amestecam pana se ingroasa si asa calda o punem peste aluatul copt din inainte.

Glazura;

Fructe de padure(eu am avut congelate) se pun intr-o cratita cu zaharul si se pun pe foc 10 min,oprim focul,lasam de o parte 10 min apoi punem gelatina topita in 100ml apa calduta.Aceasta glazura o punem peste budinca,o dam la rece circa doua ore se poate servi si cu frisca,eu nu am pus"dieta".........

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise