Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea,zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, nu folositi palmele, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa minim 30 min.
Daca se doreste sa fie mai crocant, nu se mai pune praful de copt.
Se ia trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Peste aluat se pune gemul si se niveleaza. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste gem.
Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii