Punem faina intr-un vas, adaugam coaja rasa de la lamaie, untul moale, zaharul, galbenusurile, vanilia si sarea si framantam repede pana devine un aluat omogen. Formam o bila, o infasuram in folie si dam la frigider aproximativ o ora.
Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii