Ingrediente
Ingrediente pentru tava cu diametru de 20 cm, Pentru blat:, 100 gr biscuiti, 60 gr unt, 1 lingura zahar, Umplutura, 2 buc lime, 2 oua, 50 gr zahar pudra, 150 gr creme fraiche, 1 lingura amidon de porumb/Maizena, 50 gr zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
8 voturi
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.
Se spala bucatile de lime cu apa fierbinte, se razuieste coaja si se stoarce zeama.
Albusurile se separa si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga coaja si 5 linguri de zeama de lime, creme fraiche si amidonul. Se omogenizeaza, se toarna peste blat si se coace pe raftul de jos la 140 grade Celsius cca 35 minute.
Albusurile si zaharul se bat spuma tare (bezea). Se scoate tarta si se adauga bezeaua, se mai lasa in cuptor cca 10 minute la aceeasi temperatura, pana se coloreaza usor varfurile.
Se lasa sa se raceasca inainte de a se scoate din tava.
Reteta Anne-Katrin Weber
Sabina Roxana , 12 octombrie 2013
Se poate un echivalent romanesc pentru "creme fraiche"?
Ana Toma , 12 octombrie 2013
creme fraiche este o smintina mai groasa (schmand). Atit creme fraiche cit si schmand-ul le gasiti in magazinele kaufland sau lidl.
Elena Toma , 12 octombrie 2013
usoara si faina reteta!