Tarta cu mazare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mazare

Ingrediente

  • tarta;(forma cu diametrul de 20 cm);100 g faina,100 g pesmet alb,100 g unt topit,1 ou,sare,1/2 lingurita praf de copt
  • uplutura;300 g mazare fiarta,150 g crema de branza cu smantana,un ardei rosu,2 rosioare Cherry,sare,busuioc uscat

Mod de preparare

1.Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt.ou amestecat cu untul topit si un praf de sare.Se intinde in foaie rotunda(se intinde intre folie de plastic) apoi se aseaza in forma unsa cu un pic de unt ,se inteapa cu furculita.

2.Se amesteca crema de branza cu smantana cu oul si un praf de sare,se adauga si un praf de busuioc,dupa gust,cu jumatate de ardei taiat cubulete mici si cu mazarea fiarta si scursa bine.

Se toarna umplutura in forma peste blat,se decoreaza cu rosioarele feliate si cu restul de ardei ramas,se presara cateva boabe de mazare si se da la cuptor pentru 30 de minute,la foc potrivit.Se portioneaza in felii dupa ce s-a racit un pic.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise