Ingrediente
4-5mere Grand Smhit verzi si acre, 3-4linguri zahar, 30gr de unt, 1plic zahar vanilat, putina scortisoara macinata, suc de la 1/2 de lamaie, 1/2pachet de aluat frantuzesc
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Lasam aluatul taiat la frigider pina la folosire.
Merele le taiem in felii subtiri fara coaja si le lasam in apa in care am pus 1/2 de lamaie ca sa nu se ingreasca.
Intr-o tigaie adanca care se poate pune si la cuptor topim untul pe un foc mic adaugam zaharul si amestecam usor adaugam feliile de mere si amestecam usor ca sa se cuprinda in sosul din tigaie se adauga zaharul vanilat si sucul de lamaie si scortisoara.Amestecam usor si asezam feliile de mere ca sa cuprinda toata tigaia.
Luam de pe foc si asezam foaia pe care am taiat-o peste mere si bagam marginile aluatului in tigaie ca sa cuprinda de jur in prejur merele.
Se coace tarta in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pina se rumeneste frumos.Lasam sa se raceasca putin punem un platou peste tigaie si rasturnam tarta pe platou.Se poate presa inca putin zahar pudra deasupra .
Este foarte gustoasa si merge bine cu inghetata de vanilie.