Se amesteca ingredientele pentru baza, formând un aluat ce se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă la frigider pentru 1 ora.
Se extinde aluatul și se tapetează o tava de tarte cu diametrul de 28-30 cm.
Se curata merele de coaja și se taie în 4 fiecare. Se scoate cotorul cu semințe și se încrestează cu vârful unui cuțit având grija sa nu le tăiem de tot și se stropesc cu zeama de lămâie pentru a evita oxidarea.Se așează peste aluat în forma circulara .
Cele trei oua și gălbenușul se bat cu 150 g zahar apoi se adaugă smântâna și coaja de lămâie. Se toarnă peste mere ,învârtind tava sa nu rămână spatii neacoperite de crema. Se introduc la cuptor pentru cca.40 minute la 190º C.
Se scoate pe un platou ,se lasă sa se răcească și se pudrează cu zahar praf.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii