Tarta cu morcov

Intr-un castron se pune faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu morcov

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g morcov ras fin
  • 60 ml ulei
  • 60 ml suc de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g alune macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.

Intr-un alt castron se bat balbenusurile cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza, apoi sucul, coaja rasa de lamaie, morcovul si se amesteca totul cu o spatula, apoi amestecul de faina adaugat cate o lingura, iar dupa omogenizare, se incorporeaza albusurile batute spuma cu zahar si se amesteca usor cu spatula.

Se rastoarna in forma de tarta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar la cuptor va sta 30 min, la 160 grade C.

Dupa ce s-a copt si racit, se orneaza deasupra cu frisca batuta tare, morcov ras si pudrata cu scortisoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise