Tarta cu mure si afine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mure si afine

Ingrediente

  • 100 ml smantana dulce
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 ou
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
  • aprox 180 gr faina (depinde de faina folosita)
  • Umplutura
  • aprox 250 gr mure
  • aprox 200 gr afine
  • 200 gr smantana dulce, 30% grasime
  • 2 oua mici
  • 3 linguri zahar
  • Pentru uns tava: o lingura de unt
  • un plic zahar vanilat presarat deasupra tartei

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.

Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.

Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Intepam aluatul din loc in loc si il dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 5-7 minute.

Scoatem din cuptor si asezam fructele peste aluat.

Separat intr-un bol mixam smantana cu ouale si zaharul si compozitia obtinuta o turnam peste fructe.

Dam din nou tava la cuptor timp de 20 de minute.

Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra un plic de zahar vanilat sau/si zahar pudra.

Ati citit cat de usor se face, asa ca treceti si voi la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise