Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Ingrediente

  • 250g foietaj
  • 20g unt
  • 1 cană şi jumătate de nucă de cocos
  • 500ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 50g zahăr
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja de la o portocală.

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace timp de 15-20 minute la temperatura de 180 grade C.

Între timp se încălzeşte laptele la foc mic, se adaugă făina amestecând bine. Se adaugă zahărul, nuca de cocos, oul bătut bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se amestecă bine.

Se lasă pe foc mic, amestecând frecvent timp de 15 minute până ce compoziţia se îngroaşă.

Tarta se scoate din cuptor, se reglează temperatura la 160 grade C. Se pune crema pregătită peste şi se mai coace timp de 10 minute.

Dacă nu vă place coaja de portocale puteţi să o înlocuiţi cu 2 linguri de nucă!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise