Tarta cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu nuci

Ingrediente

  • 1.Blat:
  • ■300 g faina;
  • ■200 g unt;
  • ■1 plic zahar pudra vanilat (80 g);
  • ■3 galbenusuri;
  • ■100 g smantana.
  • 2. Umplutura:
  • ■200 g gem;
  • ■8 albusuri;
  • ■2 plicuri zahar pudra vanilat (160 g);
  • ■50 g faina;
  • ■25 g cacao;
  • ■250 g nuci;
  • ■coaja de la o lamaie rasa.

Mod de preparare

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri. Apoi se adauga zaharul, smantana si galbenusurile.

Aluatul rezultat se intinde pe o suprafata presarata cu faina, de forma tavii. Eu am pus intr-o tava maaareee. Se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara umplutura: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, faina, cacao, coaja de lamaie si nucile macinate putin cate putin cu ajutorul unei linguri.

Blatul racit se unge cu gemul si apoi se toarna bezeaua cu nuci.

Se baga in cuptorul preincalzit pana cand este gata.

Se lasa sa se raceasca,se taie si se mananca :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise