autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta cu pepene caramelizat

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
pentru aluat tarta1 ou,200 g faina,50 g amidon de porumb,150 g unt ,100 g zahar pudra, umplutura200 ml frisca lichida,100 g zahar pudra ,200 g branza dulce(crema de branza),10 g gelatina, decorun pepene galben,50 g unt,o ceasca de zahar,un plic Gelle tort

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul pudra si untul moale(la temperatura camerei)apoi se adauga faina amestecata cu amidonul.Aluatul obtinut se infasoara in celofan si se da la rece 30 minute dupa care se intinde intre folii din plastic ,la marimea formei+margine.Se aseaza aluatul in forma,se inteapa cu furculita din loc in loc apoi il dam la copt cca 20 minute,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos.
Pepenele curatat de coaja si seminte se feliaza apoi se taie in cubulete mici si se caramelizeaza un pic in untul in care am pus cescuta de zahar.Se adauga pepenele cand zaharul incepe sa se maroneasaca ,se lasa cca 2-3 minute apoi se strecoara pepenele de sucul lasat si se lasa la racit
Crema se pregateste mixand branzica cu zaharul apoi o amestecam cu frisca mixata si adaugam gelatina hidratat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna aceasta crema peste blatul de tarta apoi se decoreaza cu cubulete de pepene caramelizat.Deasupra se toarna ,fierbinte jeleul preparat din Gelle tort( dupa instructiunile de pe plic)si sucul lasat in tigaie,dupa caramelizarea pepenelui.Se da tarta cel putin o ora la rece inainte de a o felia
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pepene caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheescake cu jeleu de kiwi

Cheescake cu jeleu de kiwi

Pentru crusta: Dam biscuitii prin robot pana ii sfaramitam, apoi amestecam cu untul topit si lingura

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Negresa cu caise

Negresa cu caise

Ungem tava(32x22cm)cu unt, presaram 3-4 linguri de zahar si punem jumatati de caise cu partea bombata

13 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat tarta1 ou,200 g faina,50 g amidon de porumb,150 g unt ,100 g zahar pudra
  • umplutura200 ml frisca lichida,100 g zahar pudra ,200 g branza dulce(crema de branza),10 g gelatina
  • decorun pepene galben,50 g unt,o ceasca de zahar,un plic Gelle tort

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele