Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact. Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider, cu atat va fi mai fraged.
Piersicile le spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .
Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).
Oprim focul , punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.
Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas.
Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.
Impingem aluatul pe marginile tavii.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.
Scoatem tava si o lasam la racit. Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta.
Se serveste ca atare, cu frisca sau ideal cu inghetata.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii