Se amesteca faina,sarea si untul pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga apa rece(cate putin)amestecand continuu,pana obtinem un aluat omogen.Se intinde aluatul pe o plansa pudrata cu faina si se aseaza intr-o forma de tarta.Se lasa tarta la frigider 30min.
Incalzim cuptorul la 190C si coacem tarta cca.20-25min.Lasam sa se raceasca.
Batem frisca,amestecam cu pireul de castane si punem amestecul in tarta.Se lasa la frigider 2 ore.
Intr-o craticioara topim untul si siropul de artar(sau mierea)pana amestecul face bule.Adaugam nucile si lasam la foc compozitia cam 2-3 minute amestecand continuu sa nu se arda.Transferam nucile pe o hartie cerata si lasam sa se raceasca.Ornam tarta cu nuci.
Aceasta tarta are calorii cam multe dar e delicioasa cu o cafea expresso(fara zahar).Combinatia amaruie a cafelei cu cea dulce a tartei este irezistibila.
Bon apetit!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii