Tarta cu prune si crumble

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune si crumble

Ingrediente

  • Pt. aluat: 125 gr unt, 1 lingura zahar brun, 200 gr faina, 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de la o lamaie mica, zeama de la lamaie, 1 ou, un varf de sare
  • Umplutura: 1 lingura gris, 500 gr prune (cantarite fara samburi),
  • 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara
  • Crumble: 100 gr unt, 80 gr zahar, 100-120 gr faina

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.

Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.

Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.

Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise