Ingrediente
Pt. aluat: 125 gr unt, 1 lingura zahar brun, 200 gr faina, 1/2 lingurita bicarbonat,, coaja rasa de la o lamaie mica, zeama de la lamaie, 1 ou, un varf de sare, Umplutura: 1 lingura gris, 500 gr prune (cantarite fara samburi),, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, Crumble: 100 gr unt, 80 gr zahar, 100-120 gr faina
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 20 min
13 voturi
Mod de preparare
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.
Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede.
Czompa Nadia , 24 septembrie 2013
Este super buna, am incercat-o
Anca Mihaela Grozea , 20 septembrie 2013
super...
Luthien (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013
Tocmai am incercat reteta si este intr-adevar foarte simplu de facut, usoara si rapida. Iar tarta este minunata! Recunosc faptul ca am uitat sa pun zaharul vanilat si scortisoara peste prune, insa am avut niste prune coapte si parfumate si nici nu am simtit lipsa scortisoarei ! :-) Incercati-o cu toata increderea !
Timea (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2013
Gabriela, ma bucur ca iti place, multumesc :)
Matei_Gabriela Nicoleta (Bucatar) , 16 septembrie 2013
Explozie de arome, o minunatie, o recomand cu toata increderea, eu una am incercat-o :)Felicitari Timea ;)