Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă):
Înainte de a începe, trebuie să va atrag atenția asupra unui lucru extrem de important în crearea aluatului de tartă. Totul se pregătește la rece. Untul și apa trebuie să fie reci, la fel și mâinile căci vom amesteca ingredientele.
Amestecăm făina cu sarea. Vom adăuga apoi untul rece, tăiat cuburi. Se amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor. Gălbenușul de ou bătut cu 2 linguri de apă rece se adaugă peste făină. Se amestecă totul cu mâinile reci. ( le puteți ține sub un jet de apă rece câteva secunde înainte de a pregăti aluatul ) * nu frământați aluatul prea mult, untul nu trebuie să se topească.
Se formează așadar o compoziție bine legată, nelipicioasă. Aceasta se învelește în folie și se ține la frigider minim o oră.
Să trecem la compoziția de brânzeturi și spanac.
Intr-o tigaie, adăugăm puțin ulei de măsline și ciupercile tăiate felii. Le lăsăm puțin să se călească iar când sunt aproape gata adăugăm frunzele de spanac proaspete. Se vor căli impreună timp de 2-3 minute.
Separat amestecăm brânzeturile cu sare, piper, nucșoară. Peste acestea, vom turna spanacul și ciupercile.
Scoatem de la frigider aluatul de tartă și îl întindem până formăm o foaie de dimensiunile tăvii. Se adaugă în tava de tartă si se înțeapă cu furculița din loc în loc pentru a permite aerului să circule.
Se adaugă compoziția de brânzeturi iar peste aceasta, dacă dorim să formăm o crustă, putem turna un amestec de smântână, ou și cascaval.
Se lăsă la cuptor timp de 30 de minute la 170 de grade - foc mediu.
Spor la gătit !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii