Tarta cu spanac si branza sarata

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu spanac si branza sarata

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 80 gr unt
  • 350 gr faina
  • 1ou
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • ptr umplutura
  • 500 gr branza sarata, telemea sau alt gen care se potriveste la copt
  • 400 gr spanac
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • piper/sare la gust
  • ptr uns tarta
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute.

Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si usturoiul maruntit, cateva minute si lasam sa se raceasca.

Mixam branza cu ouale si adaugam spanacul si potrivim gustul cu piper, mai putina sare pentru ca branza e sarata.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Pe o tava de tarta, se intinde 3/4 de aluat, se asaza si pe margini si se inteapa cu furculita.

Se toarna umplutura pe aluat si din restul de aluat se face ca un grilaj deasupra.

Se amesteca galbenusul cu lapte si se unge tarta pe deasupra si se presara cu susan.

Minunata tarta pentru cina sau ca o gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise