autor:

www.Reteta-Video.ro
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2013

Ingrediente
o foaie de foietaj (450 gr.), 300 gr. de spanac congelat, 200 gr. de urda, 2 cepe curatate si spalate, 3 albusuri, 3 galbenusuri, 200 ml de lapte dulce, 100 gr. de cascaval ras, o lingura de ulei de masline, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, fasole boabe pentru copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent in care punem foaia de aluat si o aranjam pe toata suprafata acestuia, inclusiv pe margini. Taiem excesul de aluat, de jur imprejur, la limita exterioara a formei pentru cuptor sau chiar usor peste.Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul din tava. Peste foaia de aluat punem o hartie pentru copt, peste care distribuim uniform fasole boabe. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute.



Tocam marunt ceapa. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta devine usor transparenta. Punem spanacul, amestecam si calim pana cand se evapora toata apa din tigaie. Inchidem aragazul si lasam umplutura sa se racoreasca. Cu ajutorul mixerului batem albusurile, pana cand acestea nu mai cad de pe paletele telului.



Pregatim un bol in care punem galbenusurile. Adaugam laptele si amestecam. Punem un varf de lingurita de nucsoara rasa si condimentam cu piper macinat. Adaugam cascavalul ras si omogenizam. Punem spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula, de jos in sus, pana cand obtinem o compozitie omogena. Dupa 15 minute, scoatem tava cu aluat din cuptor. Indepartam hartia de copt impreuna cu boabele de fasole.



Peste aluat punem umplutura de spanac calit si nivelam. Deasupra distribuim uniform urda. Turnam amestecul de ou, lapte si cascaval si nivelam. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 20-25 de minute. Scoatem placinta cu spanac si urda din cuptor atunci cand este aurie deasupra. Servim tarta calduta, alaturi de salata.



Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-spanac-si-urda.html



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (450 gr.)
  • 300 gr. de spanac congelat
  • 200 gr. de urda
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 3 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml de lapte dulce
  • 100 gr. de cascaval ras
  • o lingura de ulei de masline
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa
  • fasole boabe pentru copt

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

38 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu cardamon