autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Tarta cu sparanghel si somon fumé

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:, Umplutura:, , 1. 300 gr sparanghel congelat, 2. 250 gr somon fumé, 3. 100 gr emmental ras, 4. 300 ml lapte, 5. 2-3 fire ceapa verde, 6. o legatura mica patrunjel, 7. 3 oua, 8. sare, piper, nucsoara, , Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie insa, caci pretul sau este cam piperat daca il vrei proaspat. Asa se face ca la Carrefour un manunchi era 20 de lei, pe cand la Mega Image, 300 gr congelat, doar 9 lei.

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade.
Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se racoreasca. Intinzi aluatul in forma, presari pe fundul tavii bucatele mici de somon, asezi sparanghelul si deasupra torni compozitia rezultata din amestecul laptelui cu ouale, cu ceapa, patrunjelul, branza emmental si condimentele de mai sus. Uniformizezi suprafata tartei, reduci temperatura cuptorului la 180 de grade si pui tarta pentru 30-35 minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel si somon fumé" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 iunie 2011

    prezentabila si sigur ,foarte buna

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

    Foarte fina!*****

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

    Mmm..imi plsce muult somonul afumat!!Trebuie sa fie delicioasa tarta!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 26 cm:
  • Umplutura:
  • 1. 300 gr sparanghel congelat
  • 2. 250 gr somon fumé
  • 3. 100 gr emmental ras
  • 4. 300 ml lapte
  • 5. 2-3 fire ceapa verde
  • 6. o legatura mica patrunjel
  • 7. 3 oua
  • 8. sare
  • piper
  • nucsoara
  • Aluatul este cel folosit la tarta cu mere si curcan.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

prezentabila si sigur ,foarte buna

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste