Tarta cu struguri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu struguri

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 80 g unt
  • 4 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Decor:
  • struguri albi
  • un plic tort gelee

Mod de preparare

Un desert simplu si gustos

Blat: separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem compozitia intr-o tava de tarta (28 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem la fiert 400 ml lapte cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam restul de lapte si punem faina. Mixam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte ,adaugam untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Asamblare:intindem crema peste blatul de tarta , deasupra ornam cu struguri (eu am taiat boabele de struguri si le-am scos samburii), peste care turnam un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise