1.Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei,cu ouale si zaharul(eu l-am facut pudra),cu zaharul vanilat si la urma faina.Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider.
2.Pana se raceste aluatul,punem intr-o craticioara cu fund mai gros, agudele cu coditele taiate,spalate si scurse bine amestecate cu cateva capsuni si cu zaharul,apoi dam in cateva clocote,pe flacara mica a aragazului,miscand craticioara din cand in cand,pana se leaga un pic siropul ,apoi dam la racit.
3.Se mixeaza urda cu smantana,galbenusurile,zaharul si vanilia ,pana se obtine un amestec cremos si omogen.
4.Se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua folii de plastic,dupa forma tartei,apoi se rastoarna in forma unsa cu margarina,se netezeste bine cu mana pe vas apoi se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la copt 10 minute.
Se scoate din cuptor si se toarna deasupra compozitia de urda cu smantana si se mai da la cuptor inca 30 de minute.
Intre timp pragatim bezeaua mixand bine albusurila cu un ptaf de sare apoi cu zaharul turnat treptat si la urama sucul de lamaie.
Dupa cele 30 de minute se scoate forma din cuptor si se decoreaza pe margine cu bezea,apoi se mai baga 5-10 minute la cuptor pana ce se maroneste un pic bezeaua.
Se scoate tarta din forma pe un platou(dupa ce s-a racit un pic)si in mijlocul ei se toarna agudele cu tot cu sirop.Se taie dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii