Tarta cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu visine

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 21/2 pahar faina
  • 200 gr de unt rece taiat in cuburi
  • 1lingurita stearsa de sare
  • 1lingurita plina de zahar
  • 4linguri de apa rece de la gheata.
  • ptr umplutura
  • 900 gr de visine fara samburi-proaspete sau din compot
  • 1/2pahar de zahar
  • 2linguri de amidon de porumb

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie in afara de apa si se amesteca in pulsuri se adauga apa si se amesteca in pulsuri pana se formeaza aluat.

Intr-o tava de tarta punem 3/4 din aluat si il intindem cat mai bine cu mana ca sa fie si pe margini.Pana pregatim umplutura punem tava cu aluatul la congelator.

Umplutura-se masoara 5 pahare pline de visine - daca sunt proaspete trebuie scosi samburii daca din compot le strecuram de zeama-amestecam cu jumatate pahar de zahar 2linguri de amidon de porumb(cornflour)si zeama de la jumatate de lamaie-amestecam bine ca amidonul sa nu faca cocoloase.

Scoatem tava cu aluat din congelator presaram visinele pe toata suprafata iar din restul de aluat facem fasii de aluat pe care le punem peste visine ca o retea.

Coacem la 180 de grade aproape 40 de minute sau pana tarta este bine rumenita-cuptorul trebuie incalzit dinainte.

Este o prajitura simpla si foarte gustoasa-se termina foarte repede.In acest gen se pot pregati si cu alte fructe ca nectarina sau struguri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise