220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios.
Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.
Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.
In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele.
Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor.
Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei.Presaram bucatelele de marga ramase.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra.
Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.
Pofta mare !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii