Tarta cu visine si strugurei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu visine si strugurei

Ingrediente

  • 125 gr unt
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar)
  • coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
  • sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 3 linguri pesmet
  • Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi)
  • 150-200 gr strugurei (coacaze rosii)
  • o lingura si jumatate Green Sugar
  • Altele:
  • 0 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana

– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem cam trei sferturi din aluat sub forma rotunda.

Tava o ungem cu unt si asezam aluatul in tava si cu un cutit taiem surplusul.

Presaram pesmetul si asezam fructele peste care presaram zaharul (indulcitorul Green Sugar in cazul meu)

Luam restul de aluat si il intindem tot sub forma rotunda si decupam cu o forma cateva floricele si taiem surplusul de pe margine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin tarta, presaram deasupra zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise