Tarta cu zmeura si ciocolata

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt rece 82% grasime taiat cubulete
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 250 gr faina alba
  • 2-3 linguri apa rece
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata(eu am folosit 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata neagra)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 300-350 gr zmeura proaspata
  • 4 linguri zahar alb
  • 1 plic gelatina granule Dr. Oetker
  • 100 ml apa
  • 50 ml sirop de capsuni sau de zmeura
  • Pentru toping-ul de deasupra si decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Bezele, tablete si petale din ciocolata, toping din ciocolata, petale de boboci de trandafiri

Mod de preparare

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este necesar. Dupa ce adaugam galbenusul de ou, mixam din nou aluatul si vedem daca se leaga. Daca vi se pare ca nu are consistenta dorita, adaugati 1-2 linguri apa rece. Adunati aluatul in folie alimentara si-l dati la rece pentru 20 minute.

Dupa ce a stat la frigider, o sa observati ca s-a intarit. Infainati masa de lucru si cu ajutorul sucitorului intindeti aluatul. Puneti foaia de aluat intr-o tava de tarte, de preferat cu marginea detasabila. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc, se taie surplusul de pe margini, se pune hartie de copt peste aluat si bile speciale pentru copt. Eu nu detin aceste bile, asa ca folosesc fasole boabe, pe care le pastrez intr-o cutie de tabla cu capac si le refolosesc de cate ori am nevoie. Se coace aluatul in cuptorul incins la 175-180 grade, pentru 18-20 minute. Apoi se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se mai coace alte 5 minute. Se lasa aluatul sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata: se pune smantana pentru gatit intr-o craticioara. Se pune pe foc si se lasa sa devina fierbinte, dar sa nu fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucati, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in smantana. Se lasa sa se raceasca usor. Se pune crema astfel obtinuta in crusta si se da la frigider pana se intareste.

Pentru umplutura de zmeura: se pune intr-o craticioara apa, siropul, gelatina si zaharul. Se lasa gelatina sa se hidrateze, apoi se pune pe flacara foarte mica si se lasa pana gelatina se dizolva. Se lasa sa se raceasca, dar sa nu se raceasca. Se adauga zmeura si se amesteca usor sa nu se zdrobeasca fructele. Peste crema de ciocolata se adauga umplutura de zmeura. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca.

Pentru decor: se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra. Cand ajunge la consistenta dorita se umple un pos si se decoreaza tarta. In plus eu am folosit toping de ciocolata, petale si tablete cu ciocolata, petale din boboci de trandafiri si bezele marshmallow.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise