Tarta de biscuiti cu pere(Tarte de Pêra)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta de biscuiti cu pere(Tarte de Pêra)

Ingrediente

  • Baza:150 gr.biscuiti simpli
  • 80 gr.zahar
  • 80gr.unt topit
  • Crema:5-6 pere
  • sucul de la o lamaie
  • 150 gr.zahar
  • 80 gr. unt
  • 1,5 dl smantana lichida
  • 1 baton scortisoara
  • Decor:2 dl smantana pt. batut
  • 50 gr. zahar sau frisca in spray

Mod de preparare

1)Pt.baza:se sfarama biscuiti(eu i-am pus intr-o punga de plastic si am batut bine cu sucitorul)se amesteca cu zaharul si untul topit,se amesteca bine cu mana pana cand iasa ca un fel de pasta.Se pune intr-o forma de tarta si se da la rece.Intre timp se pregateste crema.

2)Crema:taie perele cubulete,toarna sucul de lamaie peste.Intr-o tigaie antiaderenta pune zaharul si untul la foc mediu,amesteca incontinu pana ajunge la o culoare usor maro...atunci adauga smantana si perele si mai lasa putin.Lasa sa se raceasca.

3)Scoate tarta din frigider si toarna deasupra crema.

4)Daca optati pt. frisca de casa,atunci se bate bine smantana,adauga apoi zaharul si bate bine in continuare,pune frisca intr-un spritz si decoreaza dupa plac.Eu am folosit frisca in spray,am decorat cu physalis si batonul de scortisoara.Se da la rece pana la servire.Nu am taiat inca nici o bucata din el,l-am facut pt. copii unei colege.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise