Tarta de mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta de mere

Ingrediente

  • 5-6 mere,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 ou,
  • 150 gr zahar,
  • 125 gr unt,
  • 170 gr faina,
  • 1 lg praf de copt,
  • sare,
  • esenta migdale si scortisoara.

Mod de preparare

Se curata merele,se taie in patru iar apoi feliute fara sa se desparta.

Se freaca galbenusurile,oul si zaharul,se adauga untul,esenta si scortisoara si se bat deasupra aburilor pana se topeste untul.Apoi se adauga faina,praful de copt si sarea.

Acest aluat se toarna intr-o tava rotunda unsa cu unt,iar deasupra aluatului se aseaza merele.

Se da la cuptor 40 min la 180ºC.Se pudreaza cu zahar vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise