Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine cu fasole uscata sau graunte pentru ca foaia sa nu se deformeze la coacere. (Boabele de fasole se pot folosi pe urma normal) Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180º C si se lasa cca. 15 minute.Se scoate ,se indeparteaza boabele (fasole sau graunte) si se toarna crema preparata in felul urmator:
Se amesteca oul cu zaharul,zaharul vanilinat si praful de migdale (sau alune nesarate).Peste crema se aseaza prunele taiate pe jumatate(cu taietura in jos) si se presaranuca macinata.
Se introduce tarta in cuptor si se mai lasa 25 minute la 180º C.
Cind este gata se poate servi calda sau rece acompaniata de 1-2 linguri de iaurt dulce.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii