Tarta din ardei cu branza

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Tarta din ardei cu branza

Ingrediente

  • 4 ardei rosii grasi
  • 4 ardei galbeni grasi
  • 4 ardei verzi grasi
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr branza sarata de gen feta sau telemea
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti.
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon de cartofi-depinde de branza cat zer lasa.
  • sare, piper
  • susan si cenusca

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua se curata de samburi si cocean si se pun pe o tava la grill ca pielita sa se rumeneasca si sa-i putem coji. Dupa ce i-am copt ii lasam sa se scurga putin de apa.

Intr-un bol amestecam branzeturile, adaugam usturoiul zdrobit, ouale batute, amidonul, adaugam putina sare, piper si putin zaatar care merge la branza.

Pe o tava rotunda sau patrata unsa cu putin ulei sau unt se aseaza un rand de ardei verzi unul langa altul ca sa nu fie loc liber intre ardei, se pune jumatate din continutul de branza deasupra, se pune un alt strat de ardei galben, iar deasupra restul de branza se acopera cu ardeii rosii iar deasupra se presara cu susan si cenusca.

Se da la copt la 180 de grade pana tarta este coapta 30-40 de minute.

Este bine de servit calduta sau rece. Este o tarta gustoasa usoara si fara faina - ptr cei care au probleme cu glutenul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise