Tarta flan cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta flan cu fructe

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 23/4 pahar faina
  • 170 ml smantana
  • 250 gr unt
  • ptr crema
  • 4pahare lapte
  • 1pahar zahar
  • 1zahar vanilat
  • 3galbenuse
  • 3/4pahar amidon de porumb
  • 1kg de caise sau prune sau alt fruct de sezon
  • 50gr de migdale albe feliate

Mod de preparare

Pregatim aluatul la robotul de bucatarie si lasam ptr o ora in frigider.

Pregatim crema-Intr-o cratita punem la incalzit 3pahare de lapte cu paharul de zahar si zaharul vanilat.

Intr-un bol amestecam galbenusele cu lapte si cu amidon cind laptele incepe sa fiarba luam putin din laptele cald si amestecam cu compozitia de galbenuse-egalizare de temperatura-dupa care lasam toata compozitia pe foc mic amestecand incontinuu pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca.

Intr-o tava rotunda ungem cu putin ulei si din jumatate de aluat se intinde o foaie care sa acopere baza si laturile tavii.Turnam o parte din crema pe aluat presaram caisele care sint despartite si presarate cu putin zahar,dupa care acoperim cu restul de crema.

Se orneaza cu migdale albe si se da la cuptor la 200 de grade 30-40 de minute sau pina aluatul este bine auriu si scobitoarea iese uscata.Se poate presara cu putin zahar pudra.Este o tarta foarte gustoasa si potrivita la anotimp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise