Pregatim aluatul la robotul de bucatarie si lasam ptr o ora in frigider.
Pregatim crema-Intr-o cratita punem la incalzit 3pahare de lapte cu paharul de zahar si zaharul vanilat.
Intr-un bol amestecam galbenusele cu lapte si cu amidon cind laptele incepe sa fiarba luam putin din laptele cald si amestecam cu compozitia de galbenuse-egalizare de temperatura-dupa care lasam toata compozitia pe foc mic amestecand incontinuu pina se ingroase putin.Se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava rotunda ungem cu putin ulei si din jumatate de aluat se intinde o foaie care sa acopere baza si laturile tavii.Turnam o parte din crema pe aluat presaram caisele care sint despartite si presarate cu putin zahar,dupa care acoperim cu restul de crema.
Se orneaza cu migdale albe si se da la cuptor la 200 de grade 30-40 de minute sau pina aluatul este bine auriu si scobitoarea iese uscata.Se poate presara cu putin zahar pudra.Este o tarta foarte gustoasa si potrivita la anotimp.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii