Tarta frangipane cu pere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta frangipane cu pere

Ingrediente

  • Pt aluatul de tarta:
  • -200 gr faina
  • -100 gr unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pt umplutura:
  • -100 gr migdale macinate (nuci, alune , arahide)
  • -80 gr unt
  • -2 oua
  • -80 gr zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere

Mod de preparare

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat sfarmicios.

Intr-un vas punem faina, praful de sare,untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale . Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.

Pe o tava de tarta (10x30) intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii , apoi intepam cu furculita si dam la congelator pentru 20 minute .

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .

Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura .

Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar , adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate .

Perele le curatam si scoatem semintele . am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 bucati . Ideea este sa aveti cate o bucata de para in fiecare felie de tarta .

Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta .

Scoatem aluatul din cuptor , turnam umplutura si asezam perele .

Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute .

Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise