Tarta Makruska

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta Makruska

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar zahar,putina sare
  • 1 + 3/4 pahar faina
  • 1 ou
  • 3linguri apa gheata(foarte rece)
  • ptr umplutura
  • 6oua
  • 2plicuri zahar vanilat 1/2 pahar zahar
  • 300 gr migdale prajite macinate(se poate intercala cu nuci prajite si macinate)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • putina nucsoara
  • 1lingura rom sau koniak
  • putina esenta de migdale
  • ptr ornat
  • ciocolata alba sau amara

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider.

Umplutura

Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si dupa aceea am adaugat galbenusul si restul ingridentelor.

Se unge o tava de tarta(eu ma folosesc de tavi din silicon sint foarte practice)si am asezat aluatul inauntru.Am turnat compozitia umplaturii deasupra si am nivelat usor.Se coace la 150 de grade o ora sau pina cind umplutura este uscata si tarta coapta.

Am topit ciocolata alba la ben marin si am ornat prajitura cu ea.Este foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise