Tarta pufoasa cu visine mari. Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare
Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.
Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat;
In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza.
Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa.
Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident!
Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata.
Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii