1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;
2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;
3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;
4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;
5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;
6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);
*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).
Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii