1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;
2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;
3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;
4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;
5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;
6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);
*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).
Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii