Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.
Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.
Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc o forma de tort, cu peretii detasabili deoarece este mai inalta si 10 forme mici de tarte la care ai mei le spun “tartute”.
Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Formele mici “tartutele” le scoatem dupa 30’.
Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.
Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii