autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta spiralata cu legume si mozzarella

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
ALUATUL DE TARTĂ, &bull85 gr. unt, &bull½ linguriță sare, &bull175 gr. făină, &bull2-3 linguri apă rece, UMPLUTURĂ, &bull2 vinete, &bull2 zucchini, &bull2 &ndash 3 morcovi potriviți, &bull1 ardei capia, &bull1 ou, &bull200 gr. mozzarella, &bull200 gr. smântână, &bull2-3 linguri ulei de măsline, &bullsare, piper (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

-Se face mai întâi aluatul pentru tartă: într-un castron se pune făina cernută și sarea, se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se amestecă (mai mult cu degetele) până se obțin firimituri.

-Se adaugă câte puțină apă rece, se frământă bine cu degetele/mâna, până ce toate ingredientele se amestecă și se formează un aluat omogen și elastic, puțin sfărâmicios.

-Se formează o bilă din aluat, se învelește cu folie alimentară și se dă la rece în frigider pentru cca. o jumătate de oră.

-Între timp se pregătesc legumele: se spală bine toate, se curăță morcovii de coajă și se feliază subțire în lung cu ajutorul curățătorului special de legume. Se procedează la fel cu vinetele și dovleceii care nu se curăță de coajă.

-Ardeiul capia se curăță de semințe, se taie în 4 și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei, până se înmoaie puțin, suficient cât să poată fi modelat. După ce s-a înmuiat, dacă vi se pare prea gros, comparativ cu restul feliilor de legume, ardeiul se poate ajusta.

-La sfârșit veți avea felii/fâșii subțiri din fiecare legumă, aproximativ de aceeași lățime. Trebuie să țineți cont că vor fi suficiente pierderi/rebuturi. Se acoperă legumele feliate pentru a nu se usca, până ce tarta se montează.

-După 30 minute se scoate aluatul din frigider pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și cu ajutorul unui sucitor se întinde o foaie cu dimensiunea puțin mai mare decât mărimea tăvii de copt (eu am folosit o tavă de tartă cu diametrul 26 cm), deoarece foaia se întinde și pe margine.

-Se tapetează forma de copt (se unge cu puțin unt), se așează blatul de tartă, acoperind și marginile.

-Se înțeapă cu o furculiță blatul, se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grd.C și se coace cca. 5-10 minute, atât cât să se usuce, nu să se coacă de tot.

-Cât timp blatul se coace se amestecă brânza mozzarella fărâmițată cu furculița, cu smântâna, oul și se condimentează după gust.

-Se scoate tavă cu blatul de tartă din cuptor și când s-a răcit, se adaugă umplutura de brânză și smântână.

-Se așează deasupra alternativ, în formă de cercuri concentrice, începând din centru spre margine, feliile de legume, ordinea acetora fiind după inspirația și imaginația ficăruia.

-Când tarta este astfel montată, se stropesc legumele cu puțin ulei de măsline, se presară după gust sare, piper și se bagă tava în cuptorul încins la 175 grd.C, unde se coace cca. 50 minute (depinde de cuptor), sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde pe margine.

-Când tarta este gata se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

-Se poate servi caldă sau se lasă să se răcească foarte bine. Se poate servi simplu, cu parmezan ras, cu roșii, salată verde, sos de iaurt cu usturoi și verdeață (cum am servit-o noi), sau după preferința fiecăruia.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta spiralata cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu piept de porc

Tocanita cu piept de porc

Taiati pieptul de porc in felii mai groase, condimentati-le cu cimbru si piper si puneti-le la prajit

33 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cosulete cu spanac si curcan

Cosulete cu spanac si curcan

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde. Dupa ce

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • ALUATUL DE TARTĂ
  • &bull85 gr. unt
  • &bull½ linguriță sare
  • &bull175 gr. făină
  • &bull2-3 linguri apă rece
  • UMPLUTURĂ
  • &bull2 vinete
  • &bull2 zucchini
  • &bull2 &ndash 3 morcovi potriviți
  • &bull1 ardei capia
  • &bull1 ou
  • &bull200 gr. mozzarella
  • &bull200 gr. smântână
  • &bull2-3 linguri ulei de măsline
  • &bullsare
  • piper (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

13 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza a la Cluj mai deosebita :)