Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Ingrediente

  • aluat de tarta:
  • cca 400 g faina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • busuioc uscat,
  • 200 ml ulei de masline,
  • 1/2lingurita de peperoncino
  • umplutura tarta:
  • un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline,
  • 2 cepe mari rosii,
  • 1/2 lingurita lemongrass,
  • 1/2 lingurita de peperoncino,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • 1 lingura de otet balsamic,
  • file de ansoa,
  • uleiul de la conserva

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand ceapa capata culoarea sticloasa adaugam lingurita de zahar,lasam un pic sa caramelizeze,presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic,lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa(este delicios!) si peperoncino.

Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta,repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi(pentru un pic de culoare) si dam la cuptor,cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul.Lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem din forma si o portionam.Este absolut delicioasa,cu un gust usor dulceag ,picant ,afumat,un preparat delicios ce merita incercat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise