Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute. Dupa ce s-a racit bine,se scoate si se formeaza mici bilute(in functie de marimea formei)care se pun in forme,se preseaza bine pe fundul si marginile formei.Ca sa nu se umfle la copt,se inteapa cu furculita aluatul .Se dau la cuptorul incins la 180 gC pentru 30 de minute.Se lasa sa se raceasca si se scot cu grija sa nu se rupa.
Crema:
Intr-o craticioara se pun cele 3 galbenusuri,zaharul si cele 5 linguri de frisca lichida,se aseaza pe foc mic si se amesteca pana ce sosul se ingroasa.Se lasa la racit si se adauga zaharul vanilat.Separat se bate bine frisca lichida(daca folositi vegetala nu mai adaugati zahar)cu zahar dupa gust.Apoi se amesteca usor in sosul racit.Cu aceasta crema se umplu tartele.Se orneaza cu fructe proaspete sau din compot.Eu am folosit maracuja-fructul pasiunii cele de culoare verde.Este putin mai acrisor,dar are o un parfum si o aroma minunta.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii