Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.
Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si se omogenizeaza.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune aluatul.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se pune crema peste aluat si se da la cuptor la 180 grade , 1 h.
Scoasa de la cuptor:Se lasa sa se raceasca.
Se caramelizeaza 200 grame de zahar si se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand caramelul s-a racit se rupe in bucati si se baga in blender pana se obtine un \"praf de caramel\".Cu ajutorul unei site se presara \"praf de caramel\" pe tarta rece. Se mai lasa 10 min pana se topeste caramelul de pe tarta (caramelul absoarbe umezeala de pe tarta si se va topi).
(aveam mai multe poze dar nu mai pot sa bag-scuze)
Asta este tot!Pofta buna si spor la gatit!!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii