autor:

BakeUpArtist

» » , Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse

Tarte Tatin

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 15 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 15 mai 2017

Ingrediente
 9 mere, 100 g de unt, 120 g de zahăr, esență de vanilie,  50 de ml de apă,  o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava, , Aluat:, 100 g unt gras, rece,  jumătate de cană de făină,  1 gălbenuș

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute.
Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: Am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute.
Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele.

A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere.

Am dat tarta în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin.
După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarte Tatin

Tarte Tatin

1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  •  9 mere
  • 100 g de unt
  • 120 g de zahăr
  • esență de vanilie
  •  50 de ml de apă
  •  o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava
  • Aluat:
  • 100 g unt gras
  • rece
  •  jumătate de cană de făină
  •  1 gălbenuș

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

7 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fructe in sos de caramel cu inghetata